Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Vellykket fransk-norsk nettverkstreff

En fransk delegasjon tok turen til Norge og GCE Blue Maritime Cluster forrige uke. Det resulterte i det som kan bli nye samarbeid.

Blue Maritime Cluster
9H6A4015.jpg

Torsdag 25. og fredag 26. november besøkte bedrifter fra fransk maritim klynge bedrifter fra maritim klynge på Møre. Fasilitator for besøket i Norge var ÅKP. Turen ble arrangert av Business France og Fransk-norsk Handelskammer. I tillegg til elleve franske bedrifter tok også den franske ambassadøren til Norge, Pierre-Mathieu Duhamel, turen sammen med den franske delegasjonen. 

– Vi har fått en meget god mottakelse og er svært fornøyde med besøket, konstaterte Duhamel. 

Det var imidlertid ikke bare diplomatiet som var fornøyd med turen. Elleve franske bedrifter fikk totalt møte 18 norske, og også næringslivsrepresentantene var fornøyde med nettverkstreffet. 

– Vi så at noen fant hverandre med én gang og var konkrete på at de ville innlede en eller annen form for samarbeid, forteller klyngeleder for GCE Blue Maritime Cluster, Daniel Garden. 

Han sier at det nå planlegges et tilsvarende besøk av bedrifter fra den maritime klyngen på Møre, til Frankrike. 

– Vi har stor tro på internasjonalt samarbeid og mener selvsagt at vi kan ha noe å lære av den maritime bransjen i andre land, sier Garden.