Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Norges beste studentbedrift fra Ålesund

AgriMare Bio fra NTNU i Ålesund er Norges beste studentbedrift 2017. Nå skal de unge gründerne representere Norge på EM i Helsinki.

Blue Maritime Cluster
ue nm mester agrimare bio.jpg

- Utrolig moro! Jeg mener vi har fortjent det, men det føles allikevel helt uvirkelig, sier Lene Stenseth, daglig leder i AgriMare Bio til UE. Nå skal forretningsplan og presentasjon oversettes til engelsk, for i slutten av juni skal bedriften presentere seg for et internasjonalt dommerpanel og publikum fra hele Europa. 

AgriMare Bio SB har utviklet løsning for storskala oppdrett av børstemark med fiskeslam som eneste næringssubstrat. Børstemarken har høyt innhold av marint protein og viktige marine fettsyrer, og den skal erstatte vegetabilske ingredienser i fór for oppdrettslaks. Løsning deres har trippel bunnlinje; miljøløsning, matproduksjon og bærekraft. Les mer på agrimarebio.com.

"Studentbedriften har ønsket å bidra til en bærekraftig fremtid, og har tatt utgangspunkt i en for Norge svært viktig næring, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Dobbeltseier til NTNU Ålesund 

Norges mest næringsnære campus stakk også av med 2. plassen i konkurransen. Studentbedriften Pro Pelo SB produserer et nyskapende filament for 3D-printere. Det blir skapt av plastmateriale fra industrien som ellers ville blitt kastet.

"Ved å ta utgangspunkt i at avfall benyttes som ressurser, har denne studentbedriften startet utviklingen av et produkt for et marked i sterk vekst. Som team fremstår de troverdige med ambisiøse og gjennomførbare mål. Bedriften har potensial til å være levedyktig over tid. De har identifisert, utnyttet og utviklet sitt nettverk på en overbevisende måte" sier juryen om Pro Pelo SB.

NHO-sjefen ønsker flere studentbedrifter

- Jeg vil gratulere alle vinnerne. Norge trenger innovative, modige studenter som dere. I årene som kommer vil vi trenge flere entreprenører, gründere og unge mennesker som ønsker å skape verdier og arbeidsplasser, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO. 

NHO-direktøren mener utdanningsinstitusjonene har et ansvar for å gi studentene entreprenørskapskompetanse under studiene. 

- De som starter studentbedrift får verdifulle erfaringer og flere må få tilbud om dette som en del av studiene. Vi håper NM for studentbedrifter inspirerer enda flere utdanningsinstitusjoner til å legge til rette for dette. 

Les mer om saken på Ungt Entreprenørskaps sider