Go to aakp.no
A PROGRAM IN

- Få nålevende har opplevd noe lignende

NY PODCAST! Industribygger Per Sævik sier han er født optimist, men selv for den mest optimistiske så røyner det nå på.

Blue Maritime Cluster
per sævik.png

Industribygger Per Sævik har vært med på mange opp- og nedturer gjennom sin satsing på fiskeri, båter til offshorenæringa, og de siste årene også på reiseliv. Situasjonen vi ser nå, trodde han aldri at han skulle oppleve. I podkasten "Lys i alle hus" kan du høre hvordan han oppsummerer et langt liv med utfordringer, og hvordan han håndterer dagens koronasituasjon.

I år blir Per Sævik 80 år, og vi møter han på to meters avstand på kontoret på Mjølstadneset i Herøy. Han tar ikke sjansen på hjemmekontor nå, til det er situasjonen for alvorlig i bedriften han har bygget opp sammen med familien. Nå er det krise i alle bauger og kanter – i reiseliv og i offshorenæringa.

- Vi må aldri glemme at bak skyene er himmelen alltid blå, det gjelder også denne gangen. Det er få nålevende folk som har opplevd i nærheten av den situasjonen vi har nå. Du må nok tilbake til krigen og årene 1940-45 for å finne noe som er så altomfattende som det som skjer nå.

Per Sævik 

Dette er det tredje programmet i podkasten Lys i alle hus som har som mål å fortelle historier om folk som skaper liv i by og bygd langs vår langstrakte kyst. I denne første sesongen ser vi etter «håp i motvind», i en tid da korona har satt samfunn i hele verden ut av drift. Programleder Jannicke Farstad snakker med folk på jobb langs kysten i Norge, og erfarer stor kreativitet til å håndtere situasjonen.

 

inge jonny hide myklebust.png
Inge Jonny Hide er positiv til fremtida for verftet. - Foto: Myklebust verft

I dette programmet møter du også leder for Myklebust Verft, Inge Jonny Hide. Han så at bedriften var på vei mot konkurs for noen år siden, men sammen med de andre i Myklebust Verft fikk de snudd skuta. Hide og Sævik har begge evnen til å se forbi en krise, og fokusere på hvilke muligheter som ligger litt lenger fremme.

Vi håper andre lar seg inspirere av to som ikke har tenkt å gi seg, men som vil bidra til å skape lys i alle hus i Norge også i fremtiden.

Anbefalt nettleser er Chrome eller Safari. Brukere av nettleser Microsoft Edge kan oppleve problemer med å åpne podcasten.

Podcasten er tilgjengelig på Anchor, Spotify, Apple Podcasts

Du kan i så fall forsøke å åpne lydfilen direkte her: Episoden med Per Sævik og Inge Jonny Hide er Episode 3.

Podkasten er utviklet av Doxacom, i samarbeid med ÅKP og klyngene GCE Blue Maritime Cluster og NCE Blue Legasea.