Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Color Hybrid ble "Ship of the Year 2019"

Ulstein Group, Color Line og Fosen Yard vant prisen Ship of the Year under Nor Shipping. Color Hybrid er verdens første plug in-hybridferge. vinneren får ros for å bruke mange norske leverandører.

Blue Maritime Cluster
utdeling nor shipping.jpg

"Ship of the Year" prisen ble delt ut under Nor Shipping denne uken. Det er 23 gang prisen deles ut. Color Hybrid er en plug in hybrid, som kan frakte 2000 passasjerer og 500 biler, har i følge juryen banet vei for en ny æra i ro-pax-segmentet med tekniske løsninger som går langt i det grønne skiftet.

- Norge skal ta det grønne skiftet til havs. Vi har en stolt tradisjon som sjøfartsnasjon, og med satsingen på grønn skipsfart skal vi sikre oss lederposisjonen inn i lavutslippssamfunnet

Sveinung Rotevatn, Statssekretær, Klima og miljødepartementet


Statssekretær Sveinung Rotevatn delte ut prisen Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

På årlig basis vil «Color Hybrid» redusere utslipp av NOx i bynære områder til null, og CO2-utslippene vil bli redusert med 33%, dersom man sammenligner med ro-pax av tilsvarende størrelse. Reduksjonen i bruk av fossilt brensel vil ligge over 20%.

- Ulstein har med engasjement og skaperglede alltid lagt vekt på å tenke nytt og utfordre det eksisterende sier Gunvor Ulstein, konsernsjef i

ship of the year gunvor og tore.jpg

Ulstein Group. 

Color Hybrid» er med sine grønne, og miljøvennlige løsninger, et svært viktig prosjekt både for oss og for den maritime klyngen. 

Gunvor Ulstein, CEO Ulstein Group

Color Hybrid» er utstyrt med en 5 MWh stor batteripakke som gjør det mulig å seile utslippsfritt inn og ut av Sandefjordsfjorden. 

utdeling nor shipping.jpg