Go to aakp.no
A PROGRAM IN

GCE Blue Maritimes årskonferanse 2017

29. september tar vi pulsen på den maritime klyngen på Møre. Få de siste analysene, ny inspirasjon og møt gode kolleger.

Blue Maritime Cluster
P9300281.JPG

Den maritime klyngen er i endring. For tre år siden var 80 % av ordreboken ved verftene offshorefartøy. I dag er mye av dette erstattet med cruiseskip, lavutslippsferger, fiskebåter og servicefartøy til oppdrett og havvind. Bedriftene i klyngen har vist en imponerende evne til å tilpasse seg nye markeder, selv om det fortsatt er tøffe tider.

Årets program vil gi grundige og gode analyser av makrobildet, samtidig som vi får en grundig helsesjekk av status i klyngen. Nytt av året er vår "Cluster Hard Talk" ledet av NRK-journalist Jannick Farstad. Møt Per Sævik, Rolf Fiskerstrand, Odd Tore Finnøy, Knut Christian Hovland, Karl Inge Rekdal.

Møt også sjefanalytiker Eric Bruce fra Nordea, partner Erik Jakobsen i Menon, toppsjef i Gassco Frode Leversund, bærekraftsdirektør Cilia Holmes Indahl i Aker Biomarine. I tillegg vil vi ta et dypdykk i ny VR-teknologi

innledere årskonf.png


Konferansen blir i år arrangert i ÅKP Blue Innovation Arena i det nye NMK2-bygget på Campus Ålesund. Det blir mulighet til å se de nye lokalene. Det er begrenset antall plasser, så vær rask. Ingen konferanseavgift.  

Foreløpig program

10:30    Registrering, lunsj og omvisning

11:25    Velkommen v/Per Erik Dalen, CEO ÅKP

11:40    Bærekraftige forretningsmodeller i havrommet. Fremtidens fiskefartøy. Hvordan ble dere kåret til årets innovative bedrift? V/Cilia Holmes Indahl, Aker Biomarine

12:00    Finansmarkedet, Eric Bruce, Nordea

12:15    Bærekraftig utvikling av det norske gass-systemet v/ GassCo

12:30    Virtual Prototyping, TBA

12:45    Kaffestrekk, bli kjent med ÅKP Blue Innovation Arena

13:15    Den årlige klyngeanalysen v/Erik Jacobsen, Reell endring

14:15    Signering av avtale

14:25    "Cluster hard talk" Omstilling, bærekraft og innovasjonsevne. Samtale på scenen i samarbeid med NRK. Programleder er Jannicke Farstad. Samtalen blir også sendt direkte på nrk.no/mr.

15:00    Oppsummering av dagen. Cilia drar sammen trådene.