Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Klynga ber regjeringa om kraftfulle tiltak

Styringsgruppen i GCE Blue Maritime Cluster har sendt brev til regjeringen med innspill til tiltak som kan hjelpe den maritime næringen i en krevende tid. 

Blue Maritime Cluster
koronaviruset-pressekonferanse10032020 erna solberg jan tore sanner.jpg

Innspill til revidert nasjonalbudsjett

Styringsgruppen i GCE Blue Maritime Cluster ber regjeringa komme med kraftfulle tiltak i revidert nasjonalbudsjett 12. mai. Sikring av likviditet gjennom skatteutbetaling på balanseført underskudd er et av forslaga til tiltak.

Sentrale bedrifter i den maritime klynga på Møre har gått sammen og formulert et felles innspill til regjeringen. Situasjonen er alvorlig og de er oppriktig bekymret for om vi klarer å opprettholde en komplett maritim verdikjede i Norge i årene fremover. 

Per Erik Dalen, GCE Blue Maritime Cluster

I brevet som ble sendt til regjeringen og statsminister Erna Solberg tirsdag, beskriver styringsgruppen i GCE Blue Maritime Cluster konsekvensene som følge av COVID-19 og oljeprisfallet som svært alvorlige. Uten at det settes inn kraftfulle tiltak, kan industrien risikere en bølge av konkurser, omfattende oppsigelser og full stopp i innovasjon og nyskaping. Bedriftene påpeker at dette vil få store konsekvenser for Norges ambisjon om å være en verdensledende havnasjon, slik det er uttrykt i regjeringens havstrategi. 

Les hele brevet her