Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Made in Norway

Bli med å styrke Norge som globalt ledende havnasjon. Nye virkemidler tilgjengelig for norske bedrifter.

Blue Maritime Cluster
merkevarebygging i havnæringene seminar 2019.jpg

Pioneering Sustainability 

I tett samarbeid med de norske havnæringene ruller nå regjeringen, gjennom Innovasjon Norge, ut den nye nasjonale strategien for å øke norsk eksport. Tirsdag denne uken samlet næringsklyngene GCE Blue Maritime, NCE Blue Legasea og Innovasjon Norge 60 deltakere til et seminar om merkevarebygging i havnæringene. Her ble den nye norske profilen presentert, og ifølge spesialrådgiver i Innovasjon Norge Oscar Kipperberg, er det nå fullt trykk fra norske myndigheter på å styrke posisjonen som ledende havnasjon. 

Norge er en pionér innen utvikling av bærekraftige løsninger for de globale havnæringene. Vi har arbeidet for å bygge en felles merkevare for Norge som skal gi oss en konkurransefordel i utlandet, på samme måte som Sveits har gjort for klokker, Frankrike for vin og Tyskland for biler.

The Explorer

Seminaret gav en introduksjon til Merkevaren Norge, den nye nasjonale posisjonen for havnæringene og hvordan dette kan bidra til bedrifters egen strategiske posisjonering og merkevarebygging. Et av tilbudene er å bruke det digitale utstillingsvinduet "The Explorer" som er Norges offisielle markedsplass for grønn teknologi. 250 bedrifter har allerede registret seg og her kan bedrifter fra alle bransjer gratis legge inn sine løsninger og nå ut til internasjonale kunder.

the explorer_bedrifter fra klyngen.jpg
En rekke bedrifter fra den maritime klyngen på Møre har tatt i bruk The Explorer. Her ser vi representanter fra Havyard, Norwegian Electrical Systems, Ulstein Group sammen med Explorer-sjef Helene Friis.

Gratis hjelp

Innovasjon Norge og næringsklyngene GCE Blue Maritime og NCE Blue Legasea oppfordrer den maritime klyngen til å ta de nye virkemidlene i bruk. Her er det mye gratis hjelp å få. Vi vil gjerne også ha innspill til forbedringer. Les mer om Merkevaren Norge.

For spørsmål kontakt:

GCE Blue Maritime Cluster: 

Frank Støyva Emblem - frank.stoyva.emblem@aakp.no - +47 988 55 952

Innovasjon Norge:

Oscar Kipperberg - oscar.kipperberg@innovasjonnorge.no - +47 958 58 739 (Merkevaren Norge)

Helene Friis - helene.friis@innovasjonnorge.no - + 47 930 97 800 (The Explorer)