Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Vil bygge fiskefartøy til russerne

Møreklyngen har denne uken hatt besøk av Russlands ambassadør til Norge.

Blue Maritime Cluster
russisk ambassador.jpg

Russland skal dele ut nye fiskekvoter i 2018 og står foran en kraftig fornying av fiskeflåten. Norsk design og utstyr har en solid posisjon i den russiske markedet, og Russlands ambassadør til Norge, Teimuraz Otarovich Ramishvili har denne uken møtt bedrifter og representanter fra den maritime klyngen på Møre. Norsk-Russisk Handelskammer har i samarbeid med GCE Blue Maritime satt sammen programmet som inneholdt besøk hos designselskap, verft og utstyrsleverandører.   

Russland har antydet et behov for 50-200 nye fiskefartøy. Dette vil vi være med på.

Rolf Fiskerstrand, Fiskerstrand verft 

Russland har i dag problemer med å ta opp hele sin fiskekvote og trenger å fornye fiskeflåten. Ifølge Fiskerstrand er dette svært interessant for den maritime klynga. De har trolig ikke kapasitet til å bygge alt dette selv og vi opplever at russiske fiskeriselskap gjerne vil ha norsk design, fiskeredskap, prosessutstyr og annet maritimt utstyr. Nye kontrakter i det russiske markedet vil kunne gi ringvirkninger for hele klyngen.

Under besøket på Campus Ålesund fikk ambassadøren blant annet se de avanserte simulatorene til Offshore Simulator Center og møte Rolls-Royce Marine og NTNU. Optimar, Skipsteknisk og Ulstein Group er andre bedrifter i klyngen som har fått besøk av den russiske delegasjonen.