Go to aakp.no
A PROGRAM IN

ScaleUp er for bedrifter som har vilje og evne til sterk vekst

ÅKP ScaleUp er et av Norges råeste skaleringsprogram. Her vil du få verdifull veiledning av erfarne rådgivere og eksterne håndplukkede mentorer. Dette for å gi deg de beste verktøyene til å bygge et solid vekstcase for din bedrift. Tror du at din bedrift kan være en kandidat? Les hvorfor deltakere i ScaleUp anbefaler andre å bli med i programmet, og søk opptak her:

Blue Maritime Cluster
ScaleUp - 01.jpg
– Det har vært veldig bra for Vestlandshus og være med på Scaleup. For vi har ambisjoner og selskapet skal vokse. Så når vi har et program vi går til her forplikter det litt, og det driver, sier utviklingssjef i Vestlandshus AS, Ingeborg Ukkelberg. 
Ingeborgogentil-mindre.jpg
Ingeborg Ukkelberg og Trond Erik Skarshaug, CEO i Vestlandshus.


Vestlandshus var én av bedriftene som var med på ScaleUp våren 2023. Dette er Norges sjuende største boligbygger med 797 igangsatte boliger i 2021. De har ambisjoner om å «klatre opp på pallen», og har som mål å bli en av de tre største aktørene på sitt felt i Norge.

Bedriftene som var med på vårens kull var forskjellige, men hadde ønsket om vekst og skalering til felles. Dipai AS var en annen deltakerbedrift på dette kullet. Denne teknologibedriften er i vekst og ønsker å utvikle et stort internasjonalt selskap gjennom oppskalering. CEO i selskapet, André Ellefsen, sier dette om deltakelsen i ScaleUp: 

Andr__ogØystein-mindre.jpg
Øystein Nordli, CFO i Dipai, lengst til høyre. Ved siden av han sitter André Ellefsen, under en av ScaleUp-samlingene våren 2023. Alle foto: Anne Marthe Vestre Berge/ÅKP.– Det jeg syntes var mest verdifullt med å delta i ÅKP Scaleup var å ha Eldar Sætre som mentor. I tillegg synes jeg det har vært utrolig kjekt med dyktige foredragsholdere fra næringslivet.

Mentorveiledning er også noe en annen deltaker, Mathias Sandnes, som er CEO i GJ Machine, trekker fram: 

Mathias-bredde-mindre.jpg
Mathias Sandnes.
– Det som har vært verdifullt å delta er helt klart interaksjoner med mentorer. Det å kunne snakke med erfarne folk som har vært gjennom tilsvarende prosesser tidligere. Det som også er imponerende er at mange av dem bruker metodikken som ScaleUp-programmet legger opp til i sin hverdag.

GJ Machine spesialiserer seg på robotteknologi og automasjon. De fikk ny industriell eier på laget for ett års tid siden, og har nå vekstambisjoner. 
Nettopp ønsket om vekst er en forutsetning for deltakelse i ScaleUp, understreker André Ellefsen i Dipai: 

– Jeg vil anbefale andre bedrifter å delta i ÅKP ScaleUp. I hvert fall hvis man planlegger en vekst eller skaleringsreise, for her lærer man det fundamentale i tillegg til å få veldig mange innspill på hvordan man skal skalere en virksomhet.


Se film om vårens ScaleUp-deltakere her

ScaleUp - 04.jpg

Søk Scaleup-program

Fyll inn og svar på spørsmålene

Kontaktinformasjon


This site is protected by ReCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply